Tävlingsformer

Foto: Richard Claréus

Foto: Richard Claréus

Tävlingsform: Poängbogey med kanonstart (samtidigt start från flera hål).

Ö-tävlingen: De tio bästa enskilda resultaten från Furusund, Yxlan respektive Blidö läggs samman och den av öarna som har det högsta antalet poäng vinner.

Individuellt: Bästa individuella resultat, gemensam tävling för damer och herrar.

Lagtävlingen: Varje boll räknas som ett lag och de två bästa poängresultaten på respektive hål räknas i lagtävlingen. Den spelare med lägst hcp i bollen är lagledare och skall föra ett speciellt kort för lagets resultat, där endast de två bäste poängen för respektive hål noteras. Detta skall göras under spelets gång och lämnas till tävlingsledningen direkt efter avslutat spel. Vid lika resultat vinner den boll som har lägst sammanlagt handicap.

Närmast hål: På hål 3 mäts avstånd på utslag som ligger på green och närmast hål vinner. Gemensam tävling för damer och herrar. Bästa resultat noteras på vit plåttavla som står bredvid green om resultatet är bättre än tidigare notering. Notera namn och avstånd för spelaren som kommit närmst hål på tavlan.

Längsta drive: På hål 14 vinner längsta driver som ligger på fairway. Separat tävling för damer respektive herrar. Bästa resultat noteras på vit plåttavla som också flyttas till den plats där bollen stannade på fairway om resultatet är bättre än tidigare notering. Notera namn för spelaren med längsta drive på tavlan.

Närmast snöret: På hål 18 vinner det utslag som ligger närmast snöret (eller målad linje) som markerar mitten av fairway. Gemensam tävling för damer och herrar. Bästa resultat noteras på vit plåttavla som också flyttas till den plats där bollen stannade på fairway om resultatet är bättre än tidigare notering. Notera namn för spelaren med placering närmast snöret på tavlan.

Tävlingsledare: Håkan Bergman (Furusund)