Frågor & svar

Hur gör jag för att anmäla mig till Ö-slaget?
Anmälan gör du direkt på vår sida för anmälan. Utöver detta måste du också betala in startavgiften till “HB Tjänst” på plusgiro 37 35 36 – 2. Din anmälan är bindande och giltig först då startavgiften är betald.

IMG_0773

Foto: Richard Claréus

I vilken ordning räknas anmälan?
Om antalet anmälda spelare blir fler än tillgängliga starttider gäller datum för inbetald startavgift som turordning.

Vad innebär kanonstart?
Vid samlingen kl 08:30 delas alla deltagarna upp i olika bollar, normalt tre eller fyra spelare i varje boll. Varje boll tilldelas ett hål att starta på. Vid fullt startfält kan några hål ha både en första- och andra-boll som ska starta på samma hål. Vid kanonstarten kl 09:00 startar alla samtidigt men var och en på sitt tilldelade start-hål. Därefter spelas resterande hål i den ordning som de följer på banan. T.ex. ska en boll som startar på hål 3 fortsätta till hål 4, 5 etc för att sedan avsluta på hål 2.

Jag har gäster hemma och kan inte komma ifrån, hur gör jag?
Ett återkommande problem som vi vänt till en möjlighet genom att tillåta gäster att spela för det ö-lag man gästar. Anmäl dina gästerna som tävlande på samma sätt som dig själv och ange ditt ö-lags namn på gästernas anmälan.

Vilka får vara med och tävla?
Boende på Fursund, Yxlan och Blidö (inklusive gäster) som är medlemmar in en golfklubb är välkomna att delta. Även spelare med grönt kort kan delta men spelar då på handicap 36,0.

Vart spelas tävlingen?
Tävlingen spelas på Roslagens golfklubb Norrtäljes gamla bana ca 10 minuter nordöst om Norrtälje. Länk till Roslagens golfklubb Norrtälje för karta och köranvisningar.

Får herrar över 75 år välja tee?
Ja, herrar som under året fyller 75 har möjlighet att fritt välja om de vill spela från 55-tee (gamla gula) eller från 48-tee (gamla röda).

Kan jag boka en golfbil?
Det går bra att boka golfbil men spelaren måste själv boka detta direkt hos golfklubbens kansli.